Köp dina sommarmöbler på vintern

Här kommer ett tips som kanske inte har så mycket med renoveringar eller kornischer att göra men som ändå är bra. Det är ett sätt att spara pengar och samtidigt köpa de saker man vill ha. Det jag pratar om är att lära sig när man ska köpa olika produkter. Säsongsbetonade saker är enklast att pricka in. Som julpynt till exempel. De är som dyrast just precis nu och när första advent är förbi så börjar priserna dala. Efter julafton är det just julafton för de som ska köpa julpynt. Det som blivit kvar i affärerna säljs ut till vrakpriser. 

Sommarprylar blir billigare på vintern

Är det så att du länge gått och funderat på att köpa ett sidobord till utegruppen så är det nu du ska passa på. Under vinterhalvåret ser de till att tömma sina lager på utgående och gamla modeller och gör plats för nästa års nyheter. I samband med det så sänks priserna och man kan göra ordentliga klipp. Precis likadant är det med pooler, parasoll och andra "sommarprylar".

Icke säsongsbetonade saker då?

De är lite svårare att pricka in men det går. Även saker som är tänkta att användas året runt byts ut med jämna mellanrum i affärerna. Som mattor, soffor och belysning till exempel. Här gäller det att vara alert och vaksam helt enkelt. Besök en lampaffär ofta för att se hur de jobbar med sina rabatter och prissänkningar så kan du snart identifiera när det snart är dags för en prisnedgång på just den lampa du vill ha. Eller så frågar du säljarna, de kan till och med ge dig ett bra pris direkt! 

25 Nov 2021