Elcykel, kan det vara nåt?

Jag gillar gamla grejer, och speciellt gamla vackra grejer. Som den här postcykeln till exempel som jag har en bild på - det är en otroligt vacker cykel som också skulle kunna räknas som en antikvitet. Min egen cykel är inte antik, den är bara gammal och av den anledningen har jag börjat kika lite på ett modernare alternativ: en Monark elcykel

Vilka fördelar finns det med att ha en elcykel istället för en gammal hederlig cykel utan någon extra motor på? Jag har allt funderat lite på detta (mest för att ge mig själv bra motiveringar till att faktiskt köpa en elcykel). 

Fördelar med elcykel

Det finns säkert massor av anledningar till varför man ska skaffa sig en cykel med elmotor på, men jag har kapat ner det till 3 skäl som stämmer in på mig. Du kanske har helt andra skäl? 

  • Jag kommer att cykla mer - Så blir det garanterat för det är tråkigt att trampa i regn och blåst. Har man en motor så blir det genast lättare. 
  • De har börjat komma ner i pris och kostar nu inte längre som en begagnad bil. Det blir enklare att motivera sig till att köpa en Haibike, Crescent eller Monark med elmotor. 
  • Bra batteritid nu. De första elcyklarna fick man ladda mest hela tiden men nu kan man faktiskt komma ganska långt på en enda laddning. 

Jag sitter nästan varje dag och kollar in elcyklar online och det dröjer nog inte länge innan jag beställer en. Eller kanske man ska vänta till våren? 

11 Nov 2020