Gå på husvisningar

Om det är så att du ska köpa ett hus, så är det inte fel att anlita en mäklare som kan ge dig en massa alternativ samt att du ser till att gå på många husvisningar. Du kan hitta din mäklare och sedan börja leta efter bra hus. Att gå på flera husvisningar är viktigt samt att det är ju faktiskt riktigt kul att göra det! Det är under en visning av ett hus du kan få reda på det du behöver veta för att kunna bestämma dig om det är ett hus du vill köpa eller inte. Glöm inte att du bör ha ett lånelöfte i bakfickan, så att du kan lägga bud på det hus du fastnar för. 

Gå på många visningar!

För att du ska kunna lära dig själv mer om vad som faktiskt är viktigt för dig så är det bra att gå på så många husvisningar som möjligt. Satsa inte allt på en enda husvisning. Det tar tid att hitta huset man drömmer om och att få flera alternativ är inte fel. Så snart du ser ett hus du gillar, boka in att gå på en visning. Det även om du inte känner att det är det perfekta läget eller så. Det är ju så att ju fler hus du kollar på, desto mer kan du känna av vad du vill ha och vad du absolut inte vill ha. Bra saker att ha med på en visning är måttband, samt papper och penna. Du kan då mäta, samt skriva upp frågor du kommer på under visningen. 

Tips och råd

När du går på visning av ett hus, se då till att du kontrollerar det. Det både på utsidan och insidan av det. Du som köpare har undersökningsplikt som det heter. Det är alltså du som köper som bär risken för eventuella fel i huset som du borde ha sett. Skriv gärna en checklista och ha med dig på visningen. Sedan, häng inte upp dig på fel saker. Fula tapeter och trasiga golv kan bytas. Det är skicket på huset som är det viktiga i det hela. 

16 Dec 2020