Nästan som marmorgolv

Om jag sade att det golvet du ser på bilden skulle kunna bli lika snyggt som ett marmorgolv i ett slott skulle du nog bara skratta åt mig. Men faktum är att det går! Det är en rätt häftigt egentligen att man med ett så modernt material som betong kan få till en medeltida look på ett stengolv. Metoden heter HTC-Superfloor och innebär helt enkelt att man slipar golvet med finare och finare slip tills det får en sån lyster att man nästan kan spegla sig i det. 

Ett polerat betonggolv

Det är det man får när man använder sig av den här metoden, och det finns rätt stora fördelar med att polera betong. För det första får man en bättre hållbarhet men den största vinsten är att det är mycket lättare att hålla rent än ett traditionellt betonggolv. Sen är det ju rätt snyggt också. 

Att detta skulle ta över rollen som vackra golv i slott och herrgårdar kanske inte är så sannolikt, men industrier, bilhallar, mässhallar, köpcentrum och även hela gallerior skulle nog kunna använda sig av detta istället för att lägga in jättedyra stenplattor. Kika gärna på golvet när du är i ett köpcentrum nästa gång så ser du direkt om det är ett slipat betonggolv du går på eller om det är stenar. Är det inga stora skarvar och skiner som den dyraste marmor, då är det nästan helt säkert ett slipat golv. 

2 Feb 2021