Se till att hemmet är övervakat

Ett hem blir så säkert som du gör det. Det är inte fel att ha bra koll på hemmet, oavsett om du reser bort ofta, eller är och jobbar om dagarna. Det genom att köpa en övervakningskamera och sätta upp. På Prylstaden finns det många olika övervakningskameror att köpa. Deras sida finns på https://www.prylstaden.se/. De har även en massa andra bra saker.

När det gäller övervakningskameror så finns det smarta modeller som du  kan koppla till telefonen så att du ser vad som händer och sker hemma när du inte är där. Koppla även in ett larm, så håller sig tjuvarna borta.

Håll tjuvarna borta då du är på semester

Det är oftast då vi reser bort en längre tid som tjuvarna kommer fram och försöker ta sig in i de bostäder som de vet står tomma. Det gäller att lura dem att du är hemma. Låt bli att skriva på nätet att du ska bort, samt se till att ha någon som kan kolla till ditt hus då du inte är där. Ibland lägger tjuvarna fram saker, för att se om du tar bort dem eller inte. Annart du kan göra för att låta dem tro du är hemma är att be grannarna vattna blommor ute och inne, hämta in posten, klippa gräs på sommar och skotta snö på vintern. Kanske de även kan ställa bilen på uppfarten ibland. Sätt även timers på lampor och annat inne, som tänds olika tidpunkter. 

30 Sep 2020