Skapa en vacker trädgård

Kanske du nyss köpt hus, med en yta som skulle passa bra att anlägga trädgård på eller så har du en trädgård som är nedgången och behöver fräschas upp. Nu när det är november så kan du börja planera för hur du vill att din trädgård ska se ut. Sedan, mot våren och sommaren kan du ta dig till en handelsträdgård i Stockholm för att köpa det du behöver. På en handelsträdgård finns det mesta du behöver när det gäller blommor, växter och träd. 

Börja dock med att planera. Hur har du tänkt att du vill använda trädgården? Ska det vara en grön oas, eller en plats att umgås på eller ska det vara många ytor för barnen att leka på?

Hur mycket tid vill du lägga ner?

När du planerar inför att skapa en trädgård ta då även i beaktning hur mycket trädgårdsarbete du vill göra eller hinner göra. Det handlar då om att klippa gräset, rensa rabatterna med mera. Om du vill göra så lite som möjligt, se då till att skapa en lättskött trädgård. Du kan använda marksten för stenläggningar för att få mindre gräsmatta. Eller satsa på en robotgräsklippare om det är ett måste med grönt gräs, men lite tid finns för klippningen av den. 

När du ska välja växter till trädgården så är det så att det finns olika zoner i vårt avlånga land, som gör att vissa trivs olika bra. Kolla vad grannarna har, för din trädgård har ungefär samma odlingsförhållande. 

23 Nov 2020