Städfirma vid flytt är smidigt

Ett tillfälle som det kan vara bra att anlita en städfirma är då du flyttar. Att boka flyttstädning gör att du kan slappna av och låta andra ta hand om det, medan du kommer i ordning i ditt nya hem istället. Det du måste göra före städfirman kommer är att ha tömt bostaden helt, på alla möbler och bohag och lådor. Du ska även ha tömt och frostat av kyl och frys. Vad det kostar, det varierar, men i snitt ligger det på 25-60 kr per kvadratmeter samt att du även kan göra RUT-avdrag. Sedan brukar städfirmor även lämna städgaranti på jobbet.

Vad ingår i flyttstädning av en städfirma?

I en flyttstädning som görs av en städfirma så är det oftast att de städar hela hemmet, och utför rengöring, dammtorkning och fönsterputsning. Andra tjänster så som städning av balkong, garage eller förråd kan vara något som man får beställa extra som ett tillägg. En del städfirmor vill även att man flyttar tung inredning innan som spis eller badkar. 

När du anlitar en städfirma, se till att kolla av med dem vad som ingår i priset för flyttstädning. Skulle det vara så att du inte är nöjd och de inte har garanti eller städar om, så går det att vända sig till allmänna reklamationsnämnden och åberopa konsumenttjänstlagen.

Tänk även på att du som har trädgård eller uteplats även ska se till att den blir städad. Det får inte finnas  bygg- eller trädgårdsavfall kvar. 

29 Dec 2020