Tips inför flytten

Ska du flytta? Då är det bra att ta del av en del tips inför det. På www.alltinförflytten.se har du en del råd att ta till dig. Sedan tänkte även jag ge dig en del bra tips då du ska flytta. Ofta är det en massa saker som ska klaffa och göras.

Flytta hemifrån eller till ny lägenhet?

Det är skillnad på om det är första gången du flyttar, som då du flyttar hemifrån och på att flytta från en lägenhet till en annan, men en hel del saker är detsamma. Som första gången flyttare, så är det en del saker du ska göra för första gången. Som att teckna abonnemang, försäkringar med mera. Är det flytt igen, så är det oftast lätt att flytta med dessa till nya stället.

Börja med att rensa

Ju fler prylar du har, desto mer är det att packa och packa upp. Det bästa är att se över vad du har. Är det trasigt? Släng det! Är det prylar du inte använder? Sälj eller skänk bort det!

När du sedan ska packa de prylar du har kvar, se till att ha tillräckligt många kartonger. Det går att köpa flyttkartonger, ofta i 5-pack eller 10-pack. Men det går även bra att hämta kartonger på affären. Se även till att märka upp kartongerna med vad som är i dem.

Dags att flytta

På själva flyttdagen så behöver du antingen ha bokat in en flyttfirma, eller bokat kärra samt bett vänner om hjälp. Det är svårt att försöka flytta allt på egen hand. Fördelen med en flyttfirma är att det ofta går snabbt och effektivt. Men det kan det även göra om du har bett tillräckkligt många vänner om hjälp. Det hela handlar om vad du vill lägga ner i tid eller i pengar. 

Flyttstädning

Du som flyttar hemifrån behöver inte bekymra dig om flyttstädning direkt, men om du flyttar från en bostad til en annan, så är det något som måste göras. Du kan välja att göra det på egen hand, eller så väljer du att anlita en städfirma som gör det åt dig.

25 Sep 2020