Tips om du ska totalrenovera

Att genomgå en totalrenovering av en bostad, det krävs att man får en hel del renoveringstips. Vi tänkte att vi ska dela med oss av en del sådana. Det du bör göra allra först är att förbereda dig mentalt på hela processen. Du måste även vara medveten om att det kommer att ta tid samt att du måste vara flexibel. Saker och ting kan inträffa som gör att du måste tänka om eller göra på andra sätt.

Att renovera, det kostar pengar, så se till att ha en sisådär 20 % i buffert. Det är inte att rekommendera att ha precis den summa pengar du räknat ut att det ska kosta, för som sagt, det kan ju ske förändringar och du måste göra på annat sätt, då är det skönt att ha pengarna till det med, så att du inte står där med ett halvfärdigt projekt.

Praktiska förberedelser

Det är bra att planera inför din renovering. Du kanske behöver ett alternativt boende under renoveringen till exempel. Sedan är det även andra saker som måste förberedas. Bland annat bestämma hur det ska se ut, vad du har för smak, vad du gillar och vill ha. Om du har pengar för det, anlita gärna ett proffs, så som en arkitekt eller inredningsarkitekt. De kan hjälpa dig att renodla din smak och få fram en beskrivning på vad du vill ha

Andra bra förberedelser är att kolla att vatten- och avloppsstammar och elledningar klarar av dina planer. Du vill ju inte köpa en ny spis som sedan inte kan kopplas in.

Anlita ett bra företag

Om du ska totalrenovera så är det bra att ta in hjälp. Ska du göra det helt på egen hand så kan det ta väldigt lång tid och det kan bli fel. Visst kan du göra vissa grejer själv för att hålla ner kostnaderna, men det är även bra att ha ett byggföretag som kan sköta andra större delar. Sedan är det även ett måste att ha elektriker och VVS-gubbar, för de sakerna får du inte göra själv. Begär offerter från olika företag för att hitta den bästa för dig.

9 Feb 2021